Valmennusohjelma pähkinänkuoressa

Mitä, kenelle ja miksi?

  • Mitä ja kenelle?

    Oppimisen pääkohteena on tavoitteellinen vuorovaikutus.

    Valmennus on suunnattu tehtävästä riippumatta ihan jokaiselle organisaation jäsenelle, joka haluaa lähteä kehittämään vuorovaikutustaitojaan.

  • Hyödyt yksilölle

    Oma innostuksesi, luottamuksesi, oppimiskykysi ja arvostuksesi lisääntyvät.

    Saat pysyvän ja vaikuttavan työkalun yhteisösi kehittämiseen.

  • Hyödyt organisaatiolle

    Työtyytyväisyys, avoimuus ja keskustelu lisääntyvät ja johtamisosaaminen paranee.

    Automatisoidun valmennusprosessin avulla suurenkin organisaation koko henkilöstö voidaan valmentaa vaikuttavasti ja kustannustehokkaasti

Tervetuloa kehittämään vuorovaikutustaitojasi!

Vesa Nissinen, syväjohtamisen valmentaja

Tämä valmennus on tarkoitettu tehtävästä riippumatta ihan jokaiselle organisaation jäsenelle. 

Käytännössä ohjelma etenee johdonmukaisesti askeleittain eteenpäin, rakentaen jokaiselle oppijalle selkeän mutta silti yksilöllisen, henkilökohtaiseen tavoiteasetantaan perustuvan oppimispolun. Helppokäyttöisyys, havainnollisuus, osallistavuus ja oivalluttaminen ovat tämän valmennusohjelman ytimessä.

Opi ja kehity palautteen avulla

Jokainen ihminen työelämässä tarvitsee ja ansaitsee palautetta omasta työstään ja toiminnastaan. Jokainen ihminen tekee työtään vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Jokaisen ihmisen työelämässä tulee olla valmis oppimaan uutta, muuttuvan toimintaympäristön vaatimuksesta, yhdessä muiden kanssa.

Valmennusohjelman tavoitteet

Henna Utter kuvaa alla valmennusohjelman tavoitellut hyödyt.

Tavoitteena tällä valmennusohjelmalla on parantaa valmennettavan itsetuntemusta ja itsereflektiotaitoja, opettaa häntä käyttämään 360-palautetyökalua, kehittää hänen vuorovaikutustaitoja sekä inspiroida häntä jatkuvaan oppimiseen.

Valmennuksen eteneminen ja rakenne

Voit valita valmentajasi yhdeksän kuukauden opintomatkalle

Valmennuskokonaisuus on sama, mutta valinta valmentajasta on sinun. Tutustu valmentajien esittelyihin alta ja valitse, kumman kanssa haluat opintomatkallesi lähteä.

Valmennus etenee rasteittain. Jokainen rasti sisältää valmentajan videon tai videoita, tehtäviä sekä lisämateriaalia, joka on koottu oppimisreppuun.

Valmennus kestää yhteensä noin yhdeksän kuukautta. Tärkein osa kokonaisuutta on henkilökohtainen palaute ja sen toteuttaminen kahdesti tämän ohjelman aikana. Palautekertojen väliin tulee jäädä aikaa vähintään 6 kuukautta oman kehittymistavoitteen toteuttamiseen. Myös oma oppiminen ja asioiden sisäistäminen vaatii aikaa.

Kokonaisuudessa on melko vähän teoriaa, ja painotus on käytännön tekemisessä - omat kokemuksesi ja käsityksesi ovat ratkaisevaa ainesta tässä ohjelmassa.

Valmentajasi

Syväjohtamisen valmentaja

Henna Utter

Aikuiskasvatustieteen maisteri, ammatillinen opettaja ja upseeri, joka palvelee tällä hetkellä Maasotakoulussa ja toimii Puolustusvoimissa Maavoimien päävalmentajana. Valmentamisen ohella hän ohjaa ja kouluttaa uusia valmentajia Puolustusvoimien tarpeisiin ja osallistuu esimies- ja vuorovaikutusvalmennusohjelman kehittämiseen Puolustusvoimissa.

Hennalla on parinkymmenen vuoden kokemus johtamisesta, asiantuntijatyöstä ja valmentamisesta.

Lähde mukaan energisen ja positiivisen valmentajan kanssa kehittymään ihmisenä ja työyhteisön aktiivisena toimijana.

Vinkit onnistuneeseen opiskeluun

  • Aikatauluta

    Valmennuskokonaisuus on jaettu kuuteen eri osioon ja ohjelman kokonaiskesto on noin 9 kuukautta.

    Suosittelemme, että varaat kalenteristasi aikaa 2 - 4 tuntia per viikko aina kunkin osion alussa.

    Kaksi kertaa ohjelman aikana toteutettavaan palauteprosessiin kannattaa varata noin kahden viikon aikaikkuna kerrallaan. Huomioithan myös mahdolliset lomajaksot näiden suunnittelussa.

  • Keskity

    Valmennus sisältää tanakan määrän tietoa. Varmista häiriötön keskittyminen hektisen arjen keskellä. Pysähdy miettimään interaktioita ja pohdintatehtäviä. Niiden tehtävä on auttaa asioiden sisäistämisessä.

    Kokonaisuudessa on melko vähän teoriaa, ja painotus on käytännön tekemisessä - omat kokemuksesi ja käsityksesi ovat ratkaisevaa ainesta tässä ohjelmassa.

  • Sovella käytäntöön

    Me kaikki opimme parhaiten tekemällä ja kokeilemalla. Ohjelman myötä saamasi palaute auttaa sinua tunnistamaan tärkeimpiä kehityskohteita omassa käyttäytymisessäsi.

    Palautteen pohjalta laadit itsellesi henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman ja viet sen käytäntöön osana valmennusta.